برای بزرگنمایی، روی تصویر کلیک کنید |
|
|
|
کد ثبت اثر: |
F/176 |
نام اثر |
چراغ پریموس |
قدمت |
دوره قاجاریه- حدود ۱۰۰ سال |
توضیحات |
برنجی-جهت پخت و پز-سوخت : نفت سفید |
محل نگهداری |
موزه شخصی آقای سید حسن شکیبی |
برای روشن شدن اجاق، ابتدا مشعل با سوزاندن الکلی که در الکلدان مستقر در زیر اجاق است گرم میشود. پس از گرم شدن، با استفاده از یک تلمبه دستی کوچک متصل به مخزن، هوای فشرده شده وارد مخزن سوخت میشود، این عمل باعث میشود که نفت سفید مخزن از طریق لوله بالارونده (A) و (B) به سر مشعل از قبل گرم شده (C) برود و در آنجا گرم و تبخیر شود. بخار نفت سفید تحت فشار از طریق لوله نزولی (D) به نازل بخار (E) هدایت میشود. گاز نفت سفید تبخیر شده از طریق یک سوراخ به میان سوزنده پاشیده میشود، که در اینجا با هوا ترکیب شده، شعله آبی رنگ بدون دودهای تشکیل میشود. تلمبهی بیشتر، فشار درون مخزن را بیشتر و شعله را بزرگتر میکند و باعث چرخش ملخ کوچکی که در درپوش پرکننده قرار دارد میشود و در نتیجه فشار مخزن، تخلیه شده و شعله کوچکتر میشود. |
|
اولین اجاق خوراکپزی است که با سوخت نفت فشرده شده کار میکند. این اجاق در سال ۱۸۹۲ توسط فرانس ویلهلم لیندکویست که یک مکانیک کارخانه در استکهلم سوئد بود ساخته شد. |
|
کلیه حقوق این پایگاه برای سایت ” دانشنامه طبس گلشن www.tabasenc.ir” محفوظ است |